Konjunktivitis

Ovaj primjer iz “kućne je radinosti” 🙂 Toliko jednostavan, razumljiv… pravi školski.

Neki dan, nakon povratka s treninga, sin je uzeo bicikl i najavio da se ide provozati. Tada je bilo nešto iza 20 sati. Obično, kad planira dulje izbivati, ponese sat sa SIM karticom, da se može javiti. Ovaj put ostavio ga je kod kuće. Radila sam u vrtu, a suprug za računalom.

Kako je vrijeme odmicalo te se počelo mračiti, a sina niotkuda, suprug najavi da će otrčati krug po našoj četvrti, uobičajenoj lokaciji sinovljeve igre i vožnje, pa ga usput vjerojatno sretne. Petnaest minuta kasnije vratio se s viješću da ga nigdje nije vidio. Odlučio je obići četvrt još jednom.

U međuvremenu, podosta se smračilo. Za to vrijeme već sam ušla u kuću. Odjednom, suprug dojuri i zabrinuto izjavi da sina nigdje nije ugledao, niti je pred kućom bilo kojeg prijatelja uočio bicikl. Istu situaciju, tzv. vatreno krštenje, doživjela sam godinu dana ranije, kad sam ga gotovo sat vremena neuspješno tražila po četvrti, dok je sin za to vrijeme igrao igrice u susjednoj kući.

Izvezla sam tad auto iz garaže i dok smo mi nasred ulice radili raspored tko će se voziti uokolo, a tko čekati kod kuće, raspravljali jesam li i zašto nisam ponijela mobitel, eto sina na početku našega odvojka, puževim stilom vrti pedale, proučava kako se lanac prebacuje i broji dane do kraja školske godine. Odlučio je bio odvesti se na drugi kraj našega (srećom maloga) grada i tamo pokazati prijatelju gdje to žive baka i djed od kojih nabavljamo jaja…

Za večerom, primijetih da se suprugu zacrvenjelo desno oko. Crvenilo spojnice (konjunktive) odgovara fazi ozdravljenja biološkog konflikta vizualnog odvajanja – situaciji doživljenoj kroz prizmu gubitka osobe (ili životinje) iz vidokruga, tj. da nekoga nismo mogli ili smjeli vidjeti. Suprug je biološki ljevak, stoga se pojava crvenila javila na njegovu desnu oku – strani na koju se, u ljevaka, manifestiraju konflikti doživljeni spram vlastite majke i djece. Budući da je konfliktno-aktivna faza kratko trajala, i faza ozdravljenja brzo se odvrtjela. Oko je do jutra bilo čisto.

Photo: absteress/Pixabay

Komentari su isključeni.

WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: