Uvod

LOGO

GERMANSKA NOVA MEDICINA® empirijska je prirodna znanost koja obuhvaća cjelokupno područje medicine. Utemeljitelj GNM je dr. med. Ryke Geerd Hamer, čije je otkriće nastalo na temelju vlastitog iskustva, točnije, posljedično oboljenju od raka uslijed nenadane smrti sina Dirka. Germanska Nova Medicina® je 1998. godine demonstrirana, testirana i službeno potvrđena prvotno na Sveučilištu u Trnavi, Slovačka, a zatim na još 35 ustanova diljem svijeta. Ona predstavlja sveobuhvatan i logičan sistem koji se temelji na principu cjelovitosti pristupa promatranja živih bića te, poznavajući uzrok i posljedicu svake tzv. bolesti, istovremeno ukazuje na terapiju.

U GNM nema mjesta hipotezama, ona se u svakome trenutku i na svakome slučaju može prirodoznanstveno reproducirati, a samim je time primjenjiva kako na ljude, tako i na biljke i životinje. GNM ne samo da egzaktno opisuje medicinsko biološke povezanosti živog organizma i cjelinu psihe, mozga i organa, već daje i embriološko-ontogenetsko objašnjenje lokacije pojedinačnih povezanih centara u mozgu, budući da su sve promjene psihe i organa povezane i koordinirane od strane mozga. U GNM, ono što smo do sada podrazumijevali pod bolešću, smatrali „zloćudnim“, u stvarnosti ne postoji, već su promjene u našem organizmu dio točno definiranog Smislenog Biološkog Posebnog Programa prirode. GNM počiva na Pet bioloških zakona koji objašnjavaju uzrok, tijek i prirodno izlječenje svih tzv. bolesti. Temeljna tvrdnja ovog otkrića je dan danas usidrena u ljudskoj kulturi i mi se svakodnevno u našim životima susrećemo s tim tijekom. Ali sada možemo razumjeti što se dogodilo i dolazimo do mogućnosti otkriti nešto što je zapravo oduvijek bilo prisutno. Pet bioloških zakona predstavlja jedno novo poimanje života, naših mogućnosti i potreba, te razumijevanje biologije i procesa iz naše okoline. Kroz učenje ovog jezika Prirode spoznajemo jednu prije nepoznatu dubinu razumijevanja kako naših mjerljivih procesa, tako i ljudskog ponašanja.

Uzroci bolesti mogu se podijeliti na 3 skupine:

  • Fizički uzroci – ozljede, udarci, opekline, ubodi itd.,
  • Biokemijski uzroci – trovanja; avitaminoze,
  • Biološki konflikt.

Germanska Nova Medicina® obuhvaća tumačenje promjena nastalih posljedično biološkom konfliku. Biološki konflikt je životno ugrožavajuća situacija u kojoj se treba boriti za opstanak. Više o tome: Prvi biološki zakon.

Na osnovu Pet bioloških zakona tumače se sve, biološkim konfliktom uzrokovane bolesti, također i rak, kronične bolesti, psihoze i alergije. Pristup temeljen na Pet bioloških zakona omogućuje uzročnu terapiju.

Biološki zakoni primjenjivi su kako na čovjeka, tako i na životinje, biljke i mikroorganizme, uz poštivanje individualnih kriterija za svaku vrstu. Kriteriji pojašnjeni u nastavku vrijede za čovjeka i, općenito, sisavce.

Germanska Nova Medicina® zadovoljava sva 3 kriterija znanosti: provjerljivost, ponovljivost, predvidljivost. Sukladno tome, spada u kategoriju znanosti.

Komentari su isključeni.

Website Built with WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: