Drugi biološki zakon

DVOFAZNOST BOLESTI

dvofaznost

Svaki SBPP (Smisleni Biološki Posebni Program) djeluje u dvije faze, pod uvjetom da postoji rješenje konflikta.

NORMOTONIJA je stanje našeg normalnog dan-noć ritma. Kao što je prikazano na slici iznad, stanje simpatikotonije zamijenjeno je stanjem vagotonije. Termini se odnose na naš autonomni živčani sustav koji nadzire vegetativne funkcije kao što su otkucaji srca ili probava. Tijekom dana naš je organizam u fazi simpatikotonije („bori se ili pobjegni“), tijekom sna je u vagotoniji („odmaraj i probavljaj“).

KONFLIKTNO-AKTIVNA FAZA (CA-faza)

Neočekivani konflikt ili DHS odmah prekine normalni dan-noć ritam i inicira konfliktno-aktivnu fazu.

Razina psihe: Trajni dnevni ritam, prisilne misli o doživljenom događaju

Vegetativna razina: Tijekom konfliktno-aktivne faze živčani je sustav u trajnoj simpatikotoniji, produljenom dnevnom ritmu. Nesanica, gubitak apetita, s vremenom gubitak težine, brži otkucaji srca i povišen krvni tlak tipični su simptomi aktivnosti konflikta. Konfliktno-aktivna faza također se naziva HLADNOM FAZOM, zbog toga što su tijekom stresa krvne žile stegnute što rezultira hladnim rukama i nogama, hladnom kožom, zimicom, drhtavicom, i hladnim znojem. S biološkog gledišta, prolongirani stresni tonus, osobito ekstra sati budnosti i preokupacija konfliktom, generiraju idealne uvjete za rješavanje konflikta (imamo više energije u svrhu pronalaženja izlaza iz konfliktne situacije).

Cerebralna razina: Lezije mozga ili HAMERovo POLJE vidljivo pri skeniranju mozga kao niz oštrih krugova, meta. Lokacija lezije određena je točnom prirodom konflikta, a veličina intenzitetom i trajanjem konflikta.

Razina organa: Organi kojima upravlja stari mozak (moždano deblo i mali mozak) kao crijeva, pluća, jetra, bubrezi i pousmina ili mliječne žlijezde pokazuju množenje stanica (rast tumora); organi kojima upravlja veliki mozak kao što su kosti, limfni čvorići, bronhiji ili grlić maternice pokazuju odumiranje stanica u obliku ostelioze, nekroze ili ulceracija.

 

KONFLIKT KOJI VISI U ZRAKU

Ako nismo u mogućnosti riješiti konflikt ili ukoliko adekvatno rješenje nije dostupno, npr. ne možemo napustiti svoje radno mjesto ili nesretnu vezu, tada imamo priliku svjesno ublažiti konflikt bilo intelektualno, psihološki ili duhovno. Ublažavajući konflikt, mi smanjujemo intenzitet konflikta, a samim time posljedično i simptome na razini mozga i organa. Možemo živjeti s takvim konfliktom nižeg intenziteta sve do starosti, s npr. tumorom, pod uvjetom da ne uzrokuje bilo kakve mehaničke smetnje, primjerice u debelom crijevu, a da nije uključen nijedan organ koji proizvodi hormone poput npr. štitnjače. Međutim, moramo imati na umu da prebacivanje konflikta u konflikt koji visi u zraku može jedino biti druga po redu najbolja alternativa jer ozdravljenje može nastupiti tek kada je konflikt u potpunosti riješen.

Središte terapije GNM je identifikacija izvornog DHS-a i pronalaženje rješenja konflikta koje je čim više realno i praktično. Npr. čovjek koji je izgubio posao i pati od gubitka teritorija mora naći novu preokupaciju; šok od neočekivane prijevremene mirovine može biti riješen pronalaženjem nove domene, kao npr. učlanjivanjem u neki klub ili bavljenjem zanemarenim hobijem. Čim je konflikt riješen, ozdravljenje teče svojim prirodnim tijekom.

CL – CONFLICTOLYSIS (KONFLIKTOLIZA) – rješenje konflikta je prekretnica koja inicira fazu ozdravljenja. Kao i konfliktno-aktivna faza, napredak faze ozdravljenja sinkroniziran je na sve tri razine.

 

FAZA OZDRAVLJENJA (PCL-faza)

Razina psihe: Rješenje konflikta dolazi zajedno s osjećajem velikog olakšanja.

Vegetativna razina: vegetativni tonus instantno se mijenja u trajnu vagotoniju, produljeni noćni ritam. Umor, slabost i dobar apetit tipični su simptomi. Faza ozdravljenja također se naziva i TOPLOM FAZOM, zbog toga što se tijekom vagotonije krvne žile šire, što rezultira toplim rukama, toplom kožom i, moguće, vrućicom. S biološkog gledišta, produljeni tonus odmora, posebice umora i dobrog apetita, pomaže proces oporavka i obnove.

Cerebralna razina: Paralelno sa psihom i organom, lezije na mozgu počinju s povlačenjem. Tijekom prvog dijela faze ozdravljenja voda i serozan fluid povučeni su u to područje, stvarajući edem mozga kako bi zaštitili moždano tkivo tijekom oporavka. To je oticanje edem mozga koje uzrokuje tipične simptome ozdravljenja poput glavobolje, vrtoglavice ili dvostrukog vida. Na skenu mozga, oštri krugovi koji su potopljeni u edemu pokazuju se u fazi rješavanja kao mutni, nejasni i tamni.

Razina organa: Tijekom faze ozdravljenja, tumori kontrolirani iz starog mozga (moždano deblo i mali mozak) kao tumor debelog crijeva, tumor pluća, jetre i tumor mliječnih žlijezda dojke, koji se razvijaju tijekom konfliktno-aktivne faze, razgrađeni su uz pomoć posebnih gljivica i mikobakterija. Ako u sebi nemamo potrebne mikroorganizme, tumor ostaje na mjestu i zatvara se (inkapsulira) bez daljnje podjele stanica. Raspadanje stanica dirigirano od strane velikog dijela mozga kao što je osteoporoza, nekroza jajnika ili ulceroza želuca, koje se odvija tijekom konfliktno-aktivne faze, u fazi ozdravljenja je ispunjeno, obnovljeno i sanirano uz pomoć posebnih bakterija i virusa (ukoliko virusi doista postoje).

U principu, faza ozdravljenja je znatno opasnija od konfliktno-aktivne faze. Budući da je faza saniranja često popraćena oticanjem, upalama, infekcijama, groznicom i boli, mnoge bolesti su otkrivene onda kada su već u fazi izlječenja.

Trajanje i težina faze ozdravljenja određeni su intenzitetom i trajanjem prethodne faze aktivnog konflikta, ozbiljnošću epileptične ili epileptoidne krize, te komplikacijama ili recidivom konfliktne situacije tijekom faze ozdravljenja.

Budući da klasična medicina nije uspjela prepoznati pravilo dvofaznosti bolesti, konvencionalni liječnici vide samo jednu od te dvije faze. Oni vide ili istraumatiziranog pacijenta s rastućim tumorom (konfliktno-aktivna faza), ne vidjevši da će uslijediti faza oporavka, ili vide pacijenta s vrućicom, infekcijom, upalom, iscjetkom, glavoboljama ili drugom boli (faza oporavka), ignorirajući konfliktno-aktivnu fazu koja je prethodila. Pregledom bilo koje od dviju faza, simptomi koji pripadaju samo jednoj fazi viđeni su kao bolest sama po sebi, npr. osteoporoza ili angina pectoris koje se događaju jedino tijekom konfliktno-aktivne faze, ili artritis, limfom ili rak vrata maternice koji se događaju jedino u fazi ozdravljenja.

Komentari su isključeni.

Website Built with WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: